Behandlingar

Våra behandlingar

Hos oss är varje kund unik därför ingår det en konsultation inför varje behandling.
Vid *klippning och färgning ingår det hårtvätt i våra sköna massagestolar och avslutas med torkning och styling.

Vi bjuder även alla kunder på en liten fika om så önskas.

*Barn under 10år erbjuds ingen hårtvätt eftersom stolen är för hög.

Pris / timme

Frisör nivå 2: 820kr
Frisör nivå 1: 690kr
Frisör trainee nivå:2: 550kr
Elev nivå 1: 100kr
*gäller ej hårförlängning

Innehåll som kan döljas

Klippning

Vi hjälper dig med att finna frisyren som är rätt för dig. Hårtvätt och styling ingår. Passa på att skäm bort dig själv en stund hos oss.

Fransar och bryn

Hos oss kan du få hjälp med att färga dina bryn och fransar och även forma dina bryn. Önskar du lägga till det i samband med din färgbehandling så går det bra, prata med din frisör under konsultationen.

Färg, slingor och balayage

I alla färgbehandlingar ingår en konsultation, hårtvätt och styling.

Vi jobbar med L’anza Healing Color system som har ett stort urval av fina nyanser. Alla som jobbar på So Classy har genomgått L’anzas  teorikurs och färgutbildning och har goda färgkunskaper.

Vi erbjuder Ola Plex som tillval i alla blekningar för att skydda håret mot onödigt slitage och för att förebygga skador i håret.

För att se exakta priser beroende på ditt utgångsläge och önskemål gå in under bokning.

Materialkostnader tillkommer på alla färgbehandlingar.

Åldersgräns för färgbehandlingar hos oss är 13 år i målsmans sällskap.

Hårförlängning / hårförtjockning:

Vi skapar ditt drömhår med tränshår!

Drömmer du om tjockare och längre hår med minimalt slitage? Eller kanske bara volym eller en fina färgeffekter utan att behöva färga håret? Då är detta något för dig.

Vi jobbar med den modernaste och skonsammaste tekniken på marknaden som är helt fri från klister, tejp, starka lösningsmedel och hög värme.Håret vi använder är i god kvalitet och har hållbarhet mellan 12-18 månader eller längre om man sköter håret bra.

Hur går det till?
Först benar vi upp håret noggrant och sen sätter man i små microringar, därefter syr vi fast ett träns över och ett träns under microringarna. Fästet blir nästintill osynligt jämfört andra metoder på marknaden och du kan enkelt styla håret och sätta upp håret i tofs utan att fästet syns.Efter 4-5 veckor kommer man på ett återbesök och gör en liten omsättning. Vi skjuter upp microringarna och håret mot hårbotten för att få bort utväxten det tar ca 30-45min.

Efter ytterligare 4-5 veckor gör man en stor omsättning, då plockar vi ur håret och microringarna och sätter därefter i nya microringar men använder samma hår. Detta besöket tar ca 2,5-3h beroende på hur många rader med träns man har i.

Glöm inte att boka en konsultation minst en vecka innan isättning av hårförlängning så att vi helt säkert har färger hemma som matchar ditt hår.

Inom kort kommer vi ha vårat eget varumärke So Classy på hår.

Ola Plex

Ola Plex är en ingrediens som lagar hårets svavelbindningar.

Vid en kemisk behandling såsom blekning, permanent och även hög värme går svalbindnigarna sönder och håret blir då trasigt.

Om man tillsätter Ola Plex i tex blekning så lagar Ola Plex svavelbindningarna under den kemiska behandlingen vilket gör att håret inte blir utsatt för lika hårt slitage som det hade gjort utan Ola Plex.

Ola Plex intensivvårdsbehandling

Vi rekommenderar dig som har ett kemiskt behandlat hår eller om du ofta använder hög värme att regelbundet göra en intensivvårdsbehandling.

Ola Plex intensivvårdsbehandling lagar och stärker upp ditt hår innefrån.

För att behålla styrkan från intensivvårdsbehandlingen rekommenderar vi att du använder Ola Plex no3 hemma en gång i veckan.

Ola Plex är inte en inpackning så glöm inte att även göra inpackningar regelbundet och att använda balsam efter varje tvätt.Fråga gärna din frisör vad som rekommenderas till ditt hår.

Crystal gel

Crystal gel från Malibu C rensar skonsamt bort orenheter, missfärgningar från egen brunn och även överanvändning från silver shampo.

Boka gärna denna kur som ett tillval inför din färg eller slingbehandling för att få ett renar utgångsläge och bättre resultat på din färgbehandling.

Om du har egen brunn rekommenderar vi att du regelbundet tvättar håret med ett clarifying shampo hemma och även använder balsam för att skydda håret från att suga åt sig av mineraler från vattnet.

Glöm inte att använda inpackning regelbundet.

Fråga gärna din frisör om mer tips.

Bröllopsfrisyr / baluppsättning

Vi hjälper dig med din drömfrisyr på din stora dag.

Vi jobbar med löshår för att kunna ge din frisyr extra volym och längd.

Önskar du även make up så samarbetar vi med en duktig make up artist.

För mer information och tidsbokning ring salongen eller mejla oss.

  • Frisör nivå: 1 & 2

    Våra frisörer nivå 1 är färdiga med sin utbildning och erlagt godkänt gesällprov samt innehar giltig frisörlicens. Nivå 2 innebär att frisören utöver nivå 1 har flera år av yrkeserfarenhet samt en eller flera vidareutbildningar, ibland även erlagt godkänt mästarprov.

  • Frisörtrainee nivå: 1 & 2

    En frisörtrainee  nivå 1 är klar med den den treåriga frisörutbildningen men fortsatt under yrkesutbildning. Frisörtrainee nivå 2 innebär godkänt delprov på vägen till färdigutbildad frisör samt innehav av frisörlicens.

  • Frisörelev

    En frisörelev går på frisörskolans tredje och sista årskurs. Arbetet konsulteras innan och granskas efteråt av frisör. En frisörelev kan behöva lite längre tid på sig att genomföra klippningen vilket innebär att barn behöver kunna sitta still en stund i frisörstolen.